Self-Cognitive Organic Conscious Dreaming Theory in Practice

Élmény Factory

Élmény Factory

Bemutatkozik: Önismereti Diszkó

2019. június 28. - Etinarcadiaego

Az Önismereti Diszkó küldetése, hogy aki találkozik vele, annak legyen egy spontán, intimebb találkozása a térrel, hangulattal ahol van, így bizonyos értelemben egy kicsit saját magával. Amit létrehozunk, az egy nyugodtabb környezet, de nem teljesen kiszakítva a térből ahol létrejön, hanem csak feldíszítve azt.

Az Önismereti Diszkó igyekszik szakítani a műsor szolgáltatás hagyományaival olyan értelemben, hogy a befogadónak nem dolga egy valamilyen pszichológiai módszer mentén dolgoznia saját magán és az esemény sem nyújt konkrét instrukciókat, hogy mire kell figyelni, mit dolgozzunk fel magunkban, stb. Megteremt egy környezetet, melyben mindenki arra mereng amerre akar, a nézőt nem térítjük le saját útjáról. Super8-as filmeken esendő embereket látunk családi vagy valamilyen esemény közben, akik spontán reagálnak apró dolgokra. Közben relaxációs vagy archaikus zenék mennek, így a helységnek van egy mélyebb atmoszférája is, melybe belehelyezkedve megéljük esendőségünk meghittségét, mint a törékeny üveggömböt a karácsonyfán, úgy meg is szerethetjük.
Mivel a filmek többnyire családi dokumentumok, és a zenék a tudat mélyebb, nem intellektuális rétegéhez szólnak, így felnagyobbodhat egy érzés, amely mindannyiunkban ott van, hasonló formában. A gyerekkor ízei, korszakok és társadalmi helyzetek kollektív érzése.  

Hasznos:

A project megismeréséhez a legjobb csak részt venni rajta, kb hármszor. Érdemes részt venni az előkészületeiben és együtt gondolkozni az egészről.
A programot Latorczai Balázs szervezi és nyújtja hozzá a zenét, a filmeket, Todoroff Lázár válogatja, amik vagy archív felvételek, vagy saját készítésűek. Helyszín év közben legtöbbször a Szimpla a Kazinczy utcában
Az Önismereti Diszkó Facebook oldala
onismereti.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyfactory.blog.hu/api/trackback/id/tr8814915776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása