Self-Cognitive Organic Conscious Dreaming Theory in Practice

Élmény Factory

Élmény Factory

Bemutatkozik: Tűfokán fesztivál

2019. szeptember 12. - Etinarcadiaego

A Tű Fokán Művészeti Fesztivál egyszerre egy furcsa házasság, egy avantgarde pillanatélmény, egy különös főnixmadár. Igazi elkényeztetett szerelemgyerek, akinek lassan ideje lenne megtanulnia kezelni a zsebpénzt amit kap. Életem egyik legizgalmasabb kalandja volt megtanulni felépíteni és működtetni, egy több mint ötven különféle eseményt felvonultató rendezvényt, egészen nomád infrastrukturális körülmények között.

A Tűfokán mindig önmagát kereste, mindig megújult és mindig új dolgokat hozott létre. Volt fórum, menedék, párbeszéd és mindig rengeteg kísérletezés volt benne. Zenei programok mellett műhelyek, műhelyeken túl különös intim performanszok, lelassult együtt töltött idő.

Vannak az ipari fesztiválok, ilyen a Sziget, a VOLT, de ilyen Orfű is. Itt nagybeszállítók hozzák az egész infrastruktúrát, nagy nevek adják elő azt az előregyártott élményt, amire állítólag mindenki vágyik. Aztán vannak a bazár-fesztiválok, ahol pedig új élményt gyártunk, az annak megfelelő ritmusban. Olyan fesztiválok, amiket a saját képünkre alakítunk, olyan események ahol plurális érdekeltek alakítják ki a végleges arculatot. Ilyen a Tűfokán is.

Mindig is voltak akadályok. 2019-ben például nem is került megrendezésre. Ez egy komoly műfaj, akik ebben tényleg benne vannak, azok egy kicsit mindig megszállottak. Sokszor el kell nyomni a saját vágyakat, a saját problémákat. Ahhoz, hogy valaki végig nyomjon másik lényekkel egy soha véget nem érő 200 órás műszakot, ahhoz meg kell tanulni a probléma megoldására fókuszálni, akkor is ha együtt kell élni a pillanatnyi igazságtalanság érzésével. Igazából a szervező szemszögéből az egész sokszor nem más, mint egy szivatós szimuláció, ahol ha nem építkeztél elég jól előbb utóbb minden rád dől, ami csak rád dőlhet. 

Ennek az építkezésnek a folyamatait szeretném bemutatni, remélhetőleg a csatlakozókkal egy egész éves munkában a július eleji fesztiválig bezáróan. De odáig mindig rögös az út. Így aztán az első amivel kezdeni fogunk az az, hogy megpróbálunk pénzt szerezni. Amiben biztos, hogy részt vesztek majd, az egy közösségi finanszírozási kampány. Ha nagyon jók vagyunk és ráérünk, az is lehet, hogy megpróbálunk írni egy NKA pályázatot. Ezen túl kéne honlapot építeni, grafikusokat szerezni, minden követ megmozgatni, hogy megvalósuljon az, ami szeptemberben még elég távolinak tűnik.

Hasznos információk:

Erdélyi András projektje. Alapvetően az első félévben budapesti kapcsolatépítős bozótharc. Rengeteg háttérmunka. A cél egy finanszírozási kampány felépítése. Egyszerre marketing, közösségi platform használat, grafika videó, szóval minden ami média. Sok internetes beszélgetés legalább kéthetente összeülés és találkozó. Furcsa megbeszélésekre követni ér. Aki marad legalább jövő nyárig a projekttel az élete hullámvasútját kapja.

Mottó: "Mindent megoldunk: Mi vagyunk a Tűfokán fesztivál!"

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyfactory.blog.hu/api/trackback/id/tr215066918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása