Self-Cognitive Organic Conscious Dreaming Theory in Practice

Élmény Factory

Élmény Factory

Bemutatkozik: Open Jam

2019. szeptember 11. - Etinarcadiaego

Olyan közös együttlétek ezek az alkalmak, mikor időt és figyelmet és fokozott jelenlétet osztunk meg egymással. A jamek kívülről nem mindig adnak élvezhető produktumot, hanem sokkal inkább a “belül” benne lévők összehangolódását, majd kommunikációját, közös “történetét” tükrözi.  

Ilyen szempontból inkább terápiás, mint performatív jellegű, bár vannak olyan tagjaink, akik a jammek hatására zenekart alkottak és azóta is együtt probálnak és koncerteket adnak.

A hangszerek, amiket mi hozunk szintén nem a professzionális hangszeripar termékei, sokszor házilag barkácsolt csörgők, ütős vagy fúvós eszközök állnak rendelkezésre - azok mellett persze, amit ki-ki magának hoz.

Ahogy az eseményeinket hirdetjük az is tükrözi a felfogásunkat, amatőr és akár profi zenészeket is várunk, legyél nyitott és tudd elengedni az elvárásaidat. Fontos, hogy jó érzéssel tudjuk megélni, bátran kísérletezni, felfedezni és persze tanulni egymástól.

Van, hogy játékokat hozunk a kezdeti összehangolódáshoz, (pl. jamm-kör), vagy az irányítás-követés gyakorlásához (pl.karmester játék) és olyan is előfordul, hogy történet mesélésre használjuk az alkalmakat, akár szavak nélkül, vagy aláfestő hangokkal követjük a megelevenedő történetet.

Közösségi helyekre, vagy parkokba járunk zenélni főleg, de akár művészeti fesziválokon és workshopokon, gyerekprogramokon is megjelenhetünk. Így kötődünk most a Garay-műhelyhez (ahol jó minőségű hangosítás, dob cucc és egyéb hangszerek is megjelennek - itt inkább a haladóbb zenészek szoktak jammelni, de bárki számára nyitott), a MiraDoor multikulturális közösséghez, ahol havonta 1-2 jam szokott lenni, a jó időben pedig a Feneketlen-tóhoz, a Budai arborétumba, illetve most már közösségi kertekbe piknik formájában is megyünk.

Hasznos információ:

A félév során Csatlós Marcival különféle helyszíneken fogtok részt venni nappali, és esti jammeléseken, ahol a hangsúly gyakran eltolódhat a verbalitástól távoli irányokba. 

openjam.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://elmenyfactory.blog.hu/api/trackback/id/tr8015063682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása